Descoperă Theth: Paradisul ascuns din inima Albaniei

theth

“Cred că niciun loc în care trăiesc oameni nu mi-a oferit o asemenea impresie de izolare maiestuoasă față de lume” – Edith Durham

Theth, un sătuc pitoresc situat în districtul Shkoder, te invită într-o aventură de neuitat în mijlocul Alpilor Albanezi. Declarat centru istoric protejat de către guvernul albanez, Theth te va cuceri cu frumusețea sa naturală sălbatică și atmosfera sa autentică.

Obiective turistice de vizitat în Theth

parcul național theth

Parcul Național Theth– cu o suprafață de peste 2.600 de hectare, găzduiește o floră și o faună bogată, fiind un refugiu pentru specii rare de animale și păsări. Aici poți face drumeții montane pe trasee spectaculoase, te poți bucura de priveliști panoramice uimitoare și te poți aventura prin canioane sălbatice.

canionul și cascada grunas

Canionul și cascada Grunas–  cascadă spectaculoasă, situată la aproximativ 30 de minute de mers pe jos de Theth, în canionul cu același nume, care te va fascina prin forța și frumusețea sa.

blue eye

Blue Eye – Un izvor natural spectaculos, cu ape de un albastru intens, situat la 6 km de Theth. Accesul se face prin Canionul Grunas, o experiență în sine fascinantă.

turnul din theth

Turnul fortificat din piatră – folosit de către albanezi pe timpul războiului, care se încuiau în acest turn atunci când localitatea era atacată.

De ce să vizitezi Theth?

Aventură și drumeții: Traseele montane variate oferă provocări pentru toate nivelurile, de la plimbări relaxante la ascensiuni montane palpitante.

Relaxare și liniște: Atmosfera calmă și aerul curat te vor ajuta să te deconectezi de la stresul cotidian.

Informații utile pentru călători:

  • Cazare: Theth oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni tradiționale la campinguri amenajate.
  • Restaurante: În sat există restaurante locale unde poți degusta preparate din bucătăria tradițională albaneză.
  • Monede: Moneda oficială este Lekul albanez (ALL). Se acceptă și Euro în multe locații.
  • Clima: Clima este temperată, cu veri călduroase și ierni reci.

Theth te așteaptă să descoperi o lume fascinantă, unde natura își dezvăluie splendoarea sa sălbatică.Aici, te poți deconecta de la agitația cotidiană și te poți bucura de o experiență autentică, înconjurat de frumusețea naturală a Alpilor Albanezi.

Carmen

Bine ai venit, călătorule. Eu sunt Carmen, o persoană care iubește să exploreze lumea și să descopere noi persoane și culturi. Am vizitat peste 20 de țări din toate colțurile lumii și am acumulat o mulțime de experiențe și povești pe care aș dori să le împărtășesc cu voi.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *